Go to Top

Boligkøberne vil have afslag i prisen, men kun 6/10 får det

Det kan svare sig at tænke groet - EDC Danebo

En undersøgelse blandt Boligsidens brugere viser, at 86 procent af boligkøberne forventer at få rabat på deres boligkøb. Dog er det kun 64 procent som får det. Det viser en opgørelse af boligsalget i tredje kvartal af 2018. Det skriver Boligsiden.dk 

Ca. hver trejde boligkøber må acceptere, at betale den fulde pris. Ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, så kan det give anledninger til uoverensstemmelser, når sælger og køber ikke har samme forventninger:

”Der er en del købere, der enten må justere deres forventninger undervejs i processen eller må gå skuffede fra en forhandling, fordi sælgeren har valgt en køber, der vil betale mere. Nedslaget synes for køberne at være en institution i en bolighandel. Sådan ser sælgerne det ikke. Det mismatch kan spolere en bolighandel. Derfor er det afgørende for køberne at gøre op med sig selv, om nedslaget er så afgørende, at det er værd at misse drømmeboligen for,” siger hun til boligsiden.dk.

Hvad du som boligkøber opfatter som “Drømmeboligen” har betydning for om du kan forvente afslag i prisen eller ej. Er du på udkig efter en ejerlejlighed får du kun rabat 6 ud af 10 gange, men er du på udkig efter en villa, så vil du få rabat 7 / 10 gange. Tidligere er der oftere blevet givet afslag på villaer frem for lejligheder, men den tendens er ved at vende forklarer Birgit Daetz:

”Traditionelt har det været sådan, at der var langt flere huskøbere end lejlighedskøbere, der fik rabat. Men i takt med at salget af ejerlejligheder er faldet med mere end 10 procent i 2018 i forhold til året før, er der flere og flere der får held med at prisen på boliger i etagebyggeri, mens den fortsatte vækst i hussalget har resulteret i færre nedslag på villaer,” siger Birgit Daetz og konkluderer:

”Nedslaget har været nærmest obligatorisk i enhver hushandel. Det er ved at ændre sig. Og selvom flere nu får rabat på ejerlejligheder, så er det stadig ikke almindeligt. Derfor er købernes forventning om at få nedslag også skudt lidt ved siden af. For det er langtfra sikkert, at de får det.”

 

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!