Go to Top

Færre tvangsauktioner i 2018

I 2018 blev der solgt 3 procent færre boliger på tvangsauktion. Det skriver Boligsiden.dk

Mere præcist blev der i 2018 blev solgt 2.287 boliger på tvangsauktion i Danmark. Ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, så skyldes de mange aflysninger, at ejeren finder en løsning på eventuelle likviditetsproblemer:

”Når en tvangsauktion bliver aflyst, er det, fordi ejeren af boligen finder en løsning på sine likviditetsproblemer, så kreditoren får sit tilgodehavende. Eller også lykkes det at sælge boligen på almindelige markedsvilkår. En tvangsauktion er altid sidste udvej for både boligejeren og kreditoren, og derfor er det også udpræget positivt, når en tvangsauktion bliver aflyst,” siger hun til Boligsiden.dk

Faldet af tvangsauktioner er sket på trods af, at kommunerne i 2018 sendte markant flere boligejere på tvangsauktion. I 2017 var antallet 75, og i 2018 var det tal stegt til 598.Birgit Daetz forklarer, at det er et resultat af, at kommunerne overtog indkrævningsopgaven fra Skat:

Kommunerne overtog i 2017 opgaven med at indkræve ejendomsskatter fra Skat. I 2018 tog de virkelig den opgave til sig og har sendt mange på tvangsauktion for at indkræve de beløb, de har haft til gode. De står nu bag langt flere tvangsauktioner, end Skat gjorde, da de havde ansvaret for inddrivelsen af ejendomsskatter,” siger Birgit Daetz.

Ifølge Birgit Daetz, så er det faldende antal af tvangsauktioner et positivt signal om, at danskernes økonomi generelt har det godt.

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!