Go to Top

Fleksauktion: Mange boligejere er sikret rekordlave renter

Mange kunder hos Danmarks største realkreditinstitut, Nykredit/Totalkredit, har i skrivende stund et lån med  negativ rente. Og mange vil have det i flere år frem. Det skriver finans.dk

Mere præcist er det hver syvende kunde hos Nykredit/Totalkredit, som har sikret en negativ rente.

Ca. 70 mia. kr. skal der refinansieres obligationer for, men  den endelige rente kendes først i løbet af ugen. Auktionerne  i mandagens gav en rente på -0,13 procent. på F1-lånene og -0,01 pct. på F3-lånene. F1-renten er hos Realkredit Danmark på  -0,12 pct. og F3-renten er 0.

Boligejere med F5-lån er dem, som scorer den højeste gevinst. I dag ligger renten for F5-lån på 1,3 procent, men kan se frem til en besparelse på næsten 1 procent point. Det svarer det til en besparelse på godt 500 kr. om måneden efter skat, for et et lån på 1 mio. kr.

Ifølge seniorøkonom i Realkredit Danmark, Sonia Khan, så vil de nye renter have en positiv effekt på købelysten hos de “ramte” boligejere:

“De senere år har danskerne fået større økonomisk råderum i form af stigende beskæftigelse, skattelettelser, stigende boligpriser og meget lave renter. En del af fremgangen er blevet brugt på at spare mere op og afdrage på gælden. Danskerne er dog også blevet bedre til at bruge penge på forbrugsgoder, rejser og lign., og vi forventer, at den ekstra besparelse fra de nye renter på flekslån også helt eller delvist vil blive omsat til mere forbrug,” mener Sonia Khan.

 

Se mere her: finans.dk

 

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!