Go to Top

Flere boliger til salg i 2019, men stadig stor efterspørgsel

Der er flere huse og lejligheder til salg i 2019 i forhold til samme tidspunkt i 2018. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk

Mere præcist er der ca 35.000 villaer og rækkehuse at vælge mellem i skrivende stund i Danmark, hvilket svarer til ca 3 procent mere end sidste år.

Ifølge, kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, så skyldes det større udbud delvist de stigende priser og at flere er blevet fristet til at sælge af samme årsag:

“2018 har været et godt år for handlen med huse i Danmark. Der er solgt flere villaer og rækkehuse end tidligere, og priserne er steget. Det har en forstærkende effekt på udbuddet, for når sælgerne kan få den rigtige pris, er der flere, der tænker, at det er tid at slå til. Derfor går vi ind i 2019 med et udbud, der er højere end i starten af 2018,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Foruden villaer og rækkehus, så er der også kommet flere lejligheder til salg. I januar 2019 er der 25 procent flere lejligheder til salg. Her skal årsagen, ifølge Birgit Daetz, dog findes et andet sted. Stigende priser og skærpede lånekrav er blandt de mest markante faktorer:

“Antallet af ejerlejligheder til salg i Danmark er 25 procent højere end i starten af 2018, og tendensen er størst i og omkring København, Aarhus og Aalborg. Det skyldes det lavere salg, der er en konsekvens af høje priser og skærpede lånekrav. Der er altså opbygget en stor udbudsreserve af ejerlejligheder, og hvis den skal barberes ned i løbet af 2019, er det afgørende, at der bliver solgt mere end i 2018,” siger Birgit Daetz.

Se mere her: Boligsiden.dk

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!