Go to Top

Flere optager boliglån med negativ rente

Boligpriser højere end før finanskrisen

Flere og flere boligejere udnytter boliglån med negative renter til at betale gælden til banken eller til at få en faldende ydelse. Det skriver Berlingske.dk.

Ifølge, Jeppe Borre, som er chefanalytiker hos Totalkredit, så skyldes det at investorerne er villige til at risikere tab i deres investering – især fordi det kun er meget få realkreditlån som ikke bliver betalt tilbage:

“Bag alle danske realkreditlån ligger der obligationer, som bliver solgt på et marked. Når investorerne køber dem, så køber de dem med en negativ rente,” siger han til Berlingske.

Han forklarer ydermere at den negative kan være med til at reducere ydelsen på lånene, selvom det dog ikke er sikkert at ens ydelse vil falde, såfremt lånet får en negativ rente:
“En negativ rente kan være med til at reducere ydelsen på en del af lånene. På nogle af lånene kan man få fordel af den negative rente ved øget afdrag.«

Ifølge Jeppe Borre stammer de negative renter fra blandt andet Den Europæiske Centralbank, som i 2019 forventes 2019 at hæve sin rente:

“De negative renter er blevet en ret stor del af økonomien. Men de negative renter er på de obligationer, der har en kort levetid. Så når de udløber, vil de negative renter forsvinde,” siger Jeppe Borre.

Læs mere her: Berlingske.dk

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!