Go to Top

Huspriserne i Danmark: Stigning på 14 procent på tre år

Siden 2015 er huspriserne i Danmark steget med hele 14 procent. Det skriver Boligsiden.dk. 

Selvom der har været en en smule stilstand på boligmarkedet, så er priserne steget ganske markant over de seneste tre år. Ifølge boligøkonom hos Boligsiden.dk, Kasper Fredløv Sonberg, har især den lave rente været årsag til prisstigningerne:
”Når vi ser på udviklingen fra lige præcis 2015 og frem til nu, isolerer vi en periode, hvor renten har været særdeles lav. Der har dermed været adgang til fordelagtige låneforhold i alle tre år, idet renten stadig er lav, og det giver et billede af en udvikling i en ret unik tid,” siger han.

Ydermere bidrager blandt andet den høje beskæftigelse også til købelysten:

”Selvom vi begynder at se en priskurve, der flader ud, forventer jeg fortsat stigende priser på husmarkedet, hvor prisudviklingen har været langt mere stabil end på markedet for ejerlejligheder, hvor kraftige prisstigninger har ført til et fald i handelsaktiviteten. Der er derimod en vækst i hussalget, og samtidig bidrager den høje beskæftigelse til en øget købelyst, fordi folk har fået flere penge mellem hænderne”.

Stigningen på huspriserne har været højest på Bornholm, hvor priserne er steget med her 33 procent siden 2015. Prisstigningerne på Bornholm skyldes dog også især, at priserne i 2015 i gennemsnit var på kun 5.344 pr. kvadratmeter hus, og dermed har der været gunstige vilkår for vækst, forklarer Kasper Fredløv Sonberg:

”Bornholm og hovedstaden oplever de største procentvise prisstigninger af to vidt forskellige årsager. Kvadratmeterprisen på Bornholm er den laveste, når vi ser på landsdelene. I 2015 kostede en enkelt kvadratmeter hus 5.344 kroner, og når vi taler om priser i det leje, skal der ikke meget til, før vi ser en stor procentmæssig stigning,” siger han.

I Nordjylland er prisstigningen mere beskeden, men stadig på hele 8 procent. Se mere her: Boligsiden.dk

 

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!