Go to Top

Resten af landet haler ind på storbyen

For et år siden tog det på landsplan ca. 168 dage, at få solgt sin bolig. Det tal er er faldet med en uge, skriver Boliga.dk

Især Lemvig har haft det hårdt, hvor det i gennemsnit tog 376 dage, at få solgt sin bolig. I den anden ende af skalaen er Frederiksberg I København, hvor den gennemsnitslige salgstid var nede på 72 dage.

Ifølge cheføkonom ved Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, så fik 2018 ikke de prisstigninger, som mange ellers havde ventet:

Til trods for den lette opbremsning i 2018, så ser Christian Hilligsøe Heinig positivt på 2019:

“De senere års fremgang på boligmarkedet tog ikke til i styrke i 2018 – og markedet for ejerlejligheder oplevede ligefrem en markant opbremsning, hvor de senere års store prisstigninger blev afløst af stabile til svagt faldende priser. Det er en af forklaringerne på, at salgstiderne ikke blev presset yderligere ned på markedet for ejerlejligheder og huse”, siger Christian Hilligsøe Heinig.


– Som udgangspunkt forventer vi endnu et år for husmarkedet med bredt funderede prisstigninger på tværs af landet. Selvom der stadig er forskelle i udviklingen, er vi i øjeblikket vidne til noget af den mest ensartede regionale prisvækst på boligmarkedet i mange år, når vi ser på de forskellige landsdele, siger han til Boliga. 

Christian Hilligsøe Heinig | cheføkonom ved Realkredit Danmark

Han lægger blandt andet vægt på, at udviklingen ikke kun drives af en aftagende vækst på de dyreste kvadratmeter:

“Udviklingen drives ikke kun af en aftagende prisvækst i de dyreste områder – herunder københavnsområdet – men også af, at resten af landet over de senere år i højere grad er kommet med på boligopsvinget. Denne tendens, venter vi, vil vare ved ind i 2019, og den kan endda blive forstærket yderligere som en konsekvens af opbremsningen på markedet for ejerlejligheder,” siger han til Boliga.

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!