Go to Top

Skal du købe hus i 2019? Så bør du overveje det nu!

Laveste udbud i 10 år

Hvis du skal lave en god handel på dit næste boligkøb, så bør du købe i starten eller i slutningen af sæsonen. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk 

Selvom der i år er flere boliger på markedet end der var sidste år for samme periode, så kan det godt svare sig at kigge efter drømmeboligen i januar. Her er priserne nemlig lavere end i sommerhalvåret, da der ikke så mange købere på markedet. Det forklarer Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk:

”Hvis du har kig på et hus, så har du en god forhandlingsposition her i januar, for der er ikke så mange købere på markedet som i sommerhalvåret, og derfor kan du have held til at slå mere af prisen. Der er sæson i priserne på huse, og det bør du udnytte som køber. Så har du rettet sigtet ind på et hus, du vil have, giver det ikke mening at vente. Det bliver dyrere, jo mere fremskreden kalenderen bliver,” siger hun.

Traditionelt set kan man, ifølge Birgit Daetz, sige at sommerhalvåret er sælgers marked og at vinterhalvåret er købers marked:

”Om sommeren får sælgeren mere for sit hus og får det solgt hurtigere. Det er sælgers sæson. Og det er egentlig det væsentligste argument for som køber at slå til i vinterhalvåret. Det er i virkeligheden lidt det samme som at købe en ulden sweater efter jul. Du får den samme vare som før jul. Den er bare billigere, fordi højsæsonen er ovre,” siger Birgit Daetz.

Det er især relativt store prisudsving i sæsonerne på huse, hvorimod udsvingene er noget mindre på ejerlejligheder. Ejerlejlighederne er 1,9 procent dyrere i  april, som er den dyreste måned, end i december.

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!