Go to Top

Uro kan give gevinst for nogle boligejere

 80.000-90.000 danske boligejere med et fastforrentet lån med en rente på 3 pct. eller derover, kan måske score en gevinst som resultat af nervøsiteten på de globale aktiemarkeder. Det skriver finans.dk

Det drejer sig om det store kursfald på aktiemarkederne i oktober, som har fået investorerne til at kigge på mere sikre investeringer. Bl.a. har de haft de danske realkreditobligationer i kikkerten, og det har presset renterne, og dermed kursen på de fastforrentede lån op.

Det bekræfter chefanalytiker i Totalkredit,  Jeppe Borre, i en kommentar til den seneste tids udvikling på finansmarkederne:
“Nye rentefald skubber kursen på 2 pct.-lånet opad til fordel for boligejere, som overvejer en låneomlægning. Efter at have holdt solidt fast i kurs 99 i næsten tre uger i streg, slipper 2 pct.-lånet grebet og kravler op,” skriver han og fortsætter:

“På onsdag i næste uge har mere end 100.000 boligejere frist, såfremt de ønsker at ændre på lånet i boligen. Og for mange er et fastforrentet lån på radaren. Derfor kommer rentefaldet og kursstigningerne på et mildest talt fremragende tidspunkt for boligejere, som står midt i overvejelserne,” skriver Jeppe Borre.

Det kan dog være en dårlig forretning for relativt lave lån eller for dem som har en kort tidshorisont, fordi omkostningerne i forbindelse med en låneomlægning, vil overstige besparelsen fra den lavere rentesats.

Se mere her: finans.dk

 

Nervøsiteten på de globale aktiemarkeder kan vise sig at blive en gevinst for en del af de danske boligejere. Det drejer sig om de

Hos EDC Danebo oplever vi forsat en høj efterspørgsel, så kontakt os allerede i dag hvis du overvejer at sælge: 

Tlf.: 98 16 17 00
Tlf.: 96 31 50 00

Så hjælper vi dig sikkert og trygt igennem din bolighandel!